Jobboard

Test Automation Engineer

Stel een vraag
TestCoders

Test Automation Engineer

 • icon-marker Created with Sketch. Actief in Utrecht
 • icon-clock Created with Sketch. Full-time, Part-time
Vereisten
 • Minimaal 2 jaar testervaring
 • Minimaal 1 jaar ervaring met testautomatisering met code-based tooling
 • Je hebt gewerkt met Code-based open source testtools, voor web/mobile platforms met Java/C#/Python back-ends
 • Je blijft jezelf graag ontwikkelen
 • Je bent een echte teamplayer
Aanbod
 • icon-dot Created with Sketch. Startsalaris tussen €2700 - €3600 per maand
 • icon-dot Created with Sketch. Een collectieve bonusregeling met gegarandeerde maandbonus
 • icon-dot Created with Sketch. Een opleidingsbudget van 40 uur en €3000,- per jaar voor trainingen en bezoeken van internationale congressen (in 2019 bijv. SeleniumConf in Tokio)
 • icon-dot Created with Sketch. 3 Innovatiedagen per jaar
 • icon-dot Created with Sketch. Laptop naar keuze, bijv. een MacBook
 • icon-dot Created with Sketch. Telefoonvergoeding
 • icon-dot Created with Sketch. Leaseauto of vervoersbudget
 • icon-dot Created with Sketch. Deelname aan socials, zoals weekend weg, TestCoders BBQ, Kerstdiner, Ski-trip, fun activiteiten
 • icon-dot Created with Sketch. 26 vakantiedagen
Werkzaamheden
 • 70% Testautomatisering
 • 20% Strategie, Planning en Voortgang
 • 10% Planning en voortgang TestCoders (bijv. vraag collega beantwoorden, bij sollicitatiegesprek zitten, opleiding/Googledag volgen)
Bekijk meer
Bekijk minder

Deze vacature is tijdelijk gesloten..

i

Vacature

Als Test Automation Engineer implementeer en verbeter je de testautomatisering bij/voor onze klanten, met als doel om betere kwaliteit software sneller naar productie te brengen. Je gebruikt hierbij code-based open source oplossingen, zoals Selenium WebDriver, Cucumber, Cypress, Protractor en WebDriverIO. Dit doe je in Agile/Scrum/DevOps teams. Je werkt ook mee aan het bedenken en implementeren van een effectieve Test Automation strategie, waarbij je het testen volledig integreert in de ontwikkelcyclus.

 1. 1 Het opzetten van Test Automation frameworks
 2. 2 Het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen
 3. 3 Multidisciplinair teamlid van Scrum/DevOps team
 4. 4 Het integreren van Test Automation in CI/CD pipelines
 5. 5 Het aandragen en implementeren van verbeteringen
Wanneer is deze baan geschikt voor jou? Als je een passie hebt voor testautomatisering en graag je kennis deelt met collega’s die jou ook verder helpen. Maar ook als je graag zelf wilt kunnen beslissen welke opdrachten je wilt doen en hoe je het ruime opleidingsbudget wilt besteden.

Mark de Wit

Test Automation Engineer

Praktijkvoorbeeld

Op een project bij een klant ben je op zoek naar een vervanging van het Selenium testframework.

Doorgroeimogelijkheden

Bij TestCoders kun je doorgroeien tot een expert op het gebied van Testautomatisering. Aangezien je heel veel invloed hebt op de opdrachten die je doet en de opleidingen die je wilt volgen, heb je hier zelf de regie in.

 1. 1 Senior Test Automation Engineer
 2. 2 Technische Eindbaas

Werken bij TestCoders

TestCoders is opgericht in 2017 en is gespecialiseerd in Test Automatisering. Dit maakt ons als bedrijf in Nederland vrij uniek! Wij analyseren, implementeren en verbeteren Test Automatisering bij klanten met als doel om betere kwaliteit software sneller naar productie te brengen. De professionals die bij ons werken passen dan ook bij onze mentaliteit: ze zijn jong, eager, leergierig en gepassioneerd voor de technische kant van het testvak. 

Bekijk het bedrijfsprofiel
Zoek je een professionele club waar een persoonlijke benadering en een informele sfeer kenmerkend zijn? Ben je actief bezig met de combinatie van programmeren en testen en wil jij je hier verder in ontwikkelen? En vind je het leuk om collega’s te hebben van wie je niet alleen veel kunt leren, maar met wie je ook prima een biertje kunt drinken tijdens onze jaarlijkse BBQ, ski-trip of weekendjes weg? Solliciteer dan nu bij TestCoders.

Martijn Rijsdijk

Directeur

Collega’s

Mark de Wit Test Automation Engineer

Waarom ben je gaan werken bij dit bedrijf?
Ik was toe aan een nieuwe stap. Na 3 jaar intern in een softwareontwikkelbedrijf te hebben gewerkt, ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Mensen die als Test Automation Engineer kunnen werken zijn gewild op dit moment. Al snel bleek ik te kunnen kiezen waar ik wilde komen te werken. Ik koos voor TestCoders omdat het een bedrijf met een beperkt aantal medewerkers wil blijven, iedereen kent elkaar, er is veel kennis in huis en iedereen is gedreven om elkaar te helpen of over onderwerpen te discussiëren. Er leeft passie voor testen binnen TestCoders.  Ik heb zelf een groot aandeel in het bepalen van de opdracht waar ik wilde komen te werken. Waar het voor mij belangrijk was om niet te vaak te moeten wisselen tussen verschillende opdrachten, is er een opdracht gevonden waar ik lang aan de slag kan. 

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik aan het gamen, kijk ik series/films met mijn vriendin (of alleen; niet alle series/films kunnen we samen waarderen), kijk ik voetbalwedstrijden, bezoeken we familie en vrienden, verdiep ik mij in nieuwe technieken/tools voor testen, bezoek ik nog af en toe een festival/concert en maken we wel eens een reis (de eerstvolgende reis gaat naar Denemarken).

Ewald Verhoeven Test Automation Engineer

Waarom ben je gaan werken bij dit bedrijf?
Wat ik belangrijk vind aan een werkgever zijn 2 aspecten. Arbeidsvoorwaarden (totaal pakket van primaire- en secondaire voorwaarden) en de mate waarin een werkgever een toevoeging is aan mijn professionele groei. Bij TestCoders bleek al snel dat beide aspecten dik in orde zijn.  Daarnaast zijn sfeer, collega’s, opdrachtgevers en activiteiten ook niet geheel onbelangrijk. Echter ben ik dit pas ECHT gaan ervaren nadat ik al was begonnen. Verwachtingen werden waargemaakt en overtroffen! TestCoders bleek inderdaad de enthousiaste (gezellige) club, zoals mij dit verteld was.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd spendeer ik het liefst tijd met mijn gezin (vrouw en dochter van 4 maanden). Ik ben een fanatiek Max Verstappen fan en mis geen enkel race-weekend. Daarnaast houd ik enorm van het buitenleven en fok ik (op kleine schaal) ras konijnen en houd ik van jagen. Tenslotte spendeer ik overige tijd ook regelmatig aan het verdiepen en verbreden van technische kennis en vaardigheden.

Marcel Blijleven Test Automation Engineer

Waarom ben je gaan werken bij dit bedrijf?
Het idee van een kleine club met gespecialiseerde mensen sprak mij erg aan. Er wordt gewerkt met verschillende stacks waardoor we veel van elkaar kunnen leren. Daarnaast trokken ook de activiteiten buiten de opdracht mij aan, zoals Googledagen en teamuitjes, maar ook het ruime studiebudget. 

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd fotografeer en sport ik graag. Het hele jaar door doe ik aan Crossfit en wanneer het weer het toe laat wielren of wandel ik samen met mijn vrouw. Ook programmeer ik vaak aan hobby projecten en probeer daarbij zoveel mogelijk nieuwe dingen te leren. 

We willen dé expertisepartij zijn op het gebied van testautomatisering Martijn Rijsdijk, Directeur

Contractvormen

Je gaat bij TestCoders aan de slag in vast dienstverband. Je krijgt een contract aangeboden voor onbepaalde tijd met een proeftermijn van twee maanden. 

Vast dienstverband

Sollicitatieproces

Het eerste gesprek voer je met mij. Dit is bij voorkeur in ons mooie pand in Utrecht, maar kan eventueel ook op een andere locatie als jou dit beter uitkomt. In dit gesprek vertel ik je de belangrijkste zaken over TestCoders: geschiedenis, missie/visie, klanten en opdrachten, cultuur, arbeidsvoorwaarden en waar we onderscheidend in zijn. Daarnaast vertel jij over je ervaring als test automation engineer en wat je ambities zijn. Na het eerste gesprek hebben we beiden een goed beeld of jij bij TestCoders zou passen. Indien positief stuur ik je direct daarna per mail de informatie over onze casus. Deze bestaat uit een zelfgemaakte applicatie waarvoor jij een POC testautomatisering gaat opzetten. We verwachten dat je hier ongeveer 8 uur mee bezig zult zijn. De casus kun je thuis in eigen tijd maken. Daarna maken we een afspraak voor het 2e gesprek in ons pand. Tijdens dit gesprek met 2 professionals van TestCoders laat je op je laptop de uitwerking van de casus zien en krijg je hier nuttige feedback op. Jij hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om je vragen te stellen en een goed beeld te krijgen van hoe het is om bij TestCoders te komen werken. Binnen 1 dag na dit 2e gesprek krijg je te horen of je een aanbieding ontvangt, die krijg je dan ook direct per mail toegestuurd. Als je hiermee akkoord bent bepalen we in overleg de datum dat je in dienst treedt. In de tussentijd ben je al van harte welkom op eventuele teammeetings en uitjes die we organiseren, zodat je je nieuwe collega’s al kunt leren kennen.

Martijn Rijsdijk

Directeur
 1. 1 Sollicitatie
 2. 2 1e gesprek met de CEO
 3. 3 Assessment/Case
 4. 4 2e gesprek met twee professionals uit jouw potentiële nieuwe team
 5. 5 Aanbieding
 6. 6 In dienst

Word jij onze
nieuwe collega?

Twijfel niet, stel gerust een vraag. Wij helpen je graag verder.

Test Automation Engineer

TestCoders — Utrecht

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Sluiten
icon-minus copy Created with Sketch.

Stel een vraag

TestCoders

Verstuurd!

Houd je inbox in de gaten, we nemen contact met je op.

Terug naar de vacature